دروغ سیزده چیست؟ (April Fool’s Day)

دروغ سیزده

دروغ سیزده، که به آن روز دروغ نیز گفته می‌شود، معادل ایرانی روز جوک‌ها و شوخی‌های اول آوریل است که در ایران در اول یا دوم آوریل، مصادف با روز سیزده بدر، انجام می‌شود. این روز به شوخی‌ها و دروغ‌های دوستانه‌ای اختصاص دارد که برای سرگرمی و خنده انجام می‌گیرد. با این حال، در فرهنگ ایرانی، همیشه بر اجتناب از دروغ‌گویی تأکید شده است و دروغ سیزده به عنوان یک رسم وارداتی و بیگانه در نظر گرفته می‌شود که اخیراً به بخشی از فرهنگ ایرانی تبدیل شده است. این روز همزمانی با اول آوریل در تقویم میلادی و سیزدهم فروردین در تقویم خورشیدی دارد و برخی افراد خود را مقید به اجرای آن می‌دانند.

شوخی‌های دروغ 13 بدر

در روز دروغ سیزده، که با روز اول آوریل مصادف است، مردم با گفتن دروغ‌های خنده‌دار و بی‌ضرر به یکدیگر شوخی می‌کنند. این شوخی‌ها معمولاً برای سرگرمی و خنده هستند و نباید به کسی آسیب برسانند. برخی از شوخی‌های رایج عبارتند از:

  • اعلام کردن یک مهاجرت ناگهانی.
  • خبر دادن از برنده شدن در یک قرعه‌کشی بزرگ.
  • ادعای دریافت یک بورس تحصیلی خارجی.
  • اعلام یک خبر شخصی بزرگ مانند ازدواج یا بارداری.

این شوخی‌ها باید به گونه‌ای باشند که در نهایت، همه بتوانند بر روی آن بخندند و لذت ببرند. مهم است که در انتخاب شوخی‌ها دقت کنیم تا از رنجاندن دیگران یا ایجاد سوءتفاهم جلوگیری شود.

دروغ سیزده

دروغ اول آوریل چیست؟

دروغ اول آوریل، که به آن “روز دروغ” یا “احمق‌های آوریل” نیز گفته می‌شود، یک سنت شوخی‌آمیز در بسیاری از کشورهای جهان است که در اولین روز ماه آوریل جشن گرفته می‌شود. در این روز، مردم با گفتن دروغ‌های بی‌ضرر و خنده‌دار به یکدیگر شوخی می‌کنند و سعی می‌کنند دیگران را فریب دهند. این شوخی‌ها معمولاً باید بی‌ضرر باشند و هدف از آن‌ها تنها ایجاد خنده و سرگرمی است.

ریشه‌های این سنت به قرون وسطی برمی‌گردد و گمانه‌زنی‌های مختلفی در مورد منشأ آن وجود دارد. یکی از داستان‌های معروف این است که دروغ اول آوریل به تغییر تقویم در فرانسه در قرن شانزدهم برمی‌گردد، زمانی که شروع سال نو از اول آوریل به اول ژانویه منتقل شد و کسانی که همچنان در اول آوریل جشن می‌گرفتند، به شوخی “احمق‌های آوریل” خوانده می‌شدند.

در ایران نیز مردم در روز سیزدهم فروردین، که به عنوان “دروغ سیزده” شناخته می‌شود، به شوخی‌های مشابهی می‌پردازند. این روز گاهی با اول آوریل مصادف می‌شود و شوخی‌های مشابهی در آن انجام می‌گیرد. اما مهم است که در انتخاب شوخی‌ها دقت کنیم تا از رنجاندن دیگران یا ایجاد سوءتفاهم جلوگیری شود.

در اینجا چند مثال از جوک‌های معمول در این روز را آورده‌ایم:

– “می‌دونی، امروز صبح وقتی بیدار شدم، فهمیدم که برنده‌ی لاتاری شدم! حالا می‌تونم اون خونه‌ی بزرگ روی تپه رو بخرم.”
– “خبر داری؟ امروز تو خبرها گفتن که دانشمندان آب روی مریخ پیدا کردن، ولی نه هر آبی، آب گازدار!”
– “راستی، شنیدی که قراره فردا کار رو تعطیل کنن چون یک سیارک داره به زمین نزدیک می‌شه؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *