معرفی موزه ایران باستان (راهنمای رفتن به ایران باستان)

اگر علاقه به دیدن تاریخ ایران بصورت حضوری و سیر در واقعیت‌های ایران و پرشیای قدیم دارید، بهترین مکان برای شما رفتن به موزه ایران باستان در تهران است. موزه ایران باستان، که با نام رسمی موزه ملی ایران شناخته می‌شود، اولین موزه ایران به شکل یک سازه مستقل است و در بخش غربی میدان مشق تهران، در خیابان سی تیر قرار دارد. ساخت این موزه در سال ۱۳۰۸ خورشیدی (May 11, 1934) به دستور رضا شاه و توسط معمار فرانسوی آندره گدار آغاز شد و در سال ۱۳۱۶ خورشیدی برای بازدید عموم افتتاح گردید.

موزه ملی ایران

موزه ایران باستان شامل دو بخش است: بخش «پیش از تاریخ ایران» با آثاری از دوران پارینه‌سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد، و بخش «دوران تاریخی» با آثاری از آغاز به‌کارگیری نگارش تا پایان دوران ساسانی. این موزه به دلیل داشتن آثار باستانی و تاریخی ارزشمند، یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و تاریخی ایران به شمار می‌رود و بازدید از آن می‌تواند تجربه‌ای جذاب و آموزنده باشد.

ساعت کاری موزه ایران باستان : از 9 صبح تا 7 شب

شماره تماس موزه :

  • + ۹۸۲۱۶۶۷۰۲۰۶۱-۶
  •  + ۹۸۲۱۶۶۷۴۶۱۶۴

معمار موزه : André Godard

سایت موزه ایران باستان : irannationalmuseum.ir

صندوق پستی: ۴۳۶۴-۱۱۶۹۴۵

آدرس موزه : میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک

چه آثاری در موزه ایران باستان وجود دارد؟

موزه ایران باستان، که به عنوان موزه ملی ایران نیز شناخته می‌شود، دارای مجموعه‌ای گسترده و منحصربه‌فرد از آثار باستانی است که تاریخ و فرهنگ ایران را از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی به تصویر می‌کشد. در این موزه می‌توانید آثاری چون:

  • ظروف، ادوات جنگی، و اشیای تزیینی: از دوران اواخر عصر مفرغ و آغاز عصر آهن.
  • مرد نمکی: یکی از معروف‌ترین آثار موزه که مربوط به دوران اچمنشیان است.
  • اسکلت زن هفت هزارساله: نشان‌دهنده‌ی تاریخ طولانی سکونت بشر در ایران.
  • کوزه‌ای با اولین انیمیشن تاریخ: که روی آن تصویرگری شده و نشان‌دهنده‌ی پیشرفت‌های هنری در ایران باستان است.

علاوه بر این، موزه شامل بخش‌های مختلفی است که آثار فرهنگی و هنری از دوران‌های مختلف تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

نقشه موزه ایران باستان

موزه ایران باستان

موزه ایران باستان
 
در مجموعه موزه ملی ایران، به عنوان بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و قدیم‌ترین موزه کشور، بیشترین یافته‌های باستان‌شناسی حاصل از کاوش‌های علمی از دوران پارینه‌سنگی تا اسلامی در قالب دو موزه «ایران باستان» و «دوران اسلامی» به نمایش درآمده است. موزه ملی ایران در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در اولین بنای موزه‌ای کشور گشایش یافت. این بنا را آندره گدار، معمار فرانسوی، با الهام از طاق کسرا طراحی کرد و دو معمار ایرانی، عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی اجرای آن را به عهده گرفتند. «موزه ایران باستان» شامل دو موزه «پیش‌ازتاریخ ایران» با آثاری از دوران پارینه‌سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پ‌م (یعنی از کهن‌ترین دوران تا پیش از ابداع نگارش) و در «موزه دوران تاریخی» آثاری از اواخر هزاره چهارم پ‌م (یعنی آغاز به‌کارگیری نگارش) تا پایان دوران ساسانی به نمایش گذارده شده است.

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران براساس پلانی الهام‌گرفته از کاخ ساسانی بیشابور، به صورت چلیپایی هشت‌ضلعی، با مساحتی حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در سه طبقه ساخته شد. این بنا به منظور تأسیس موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران تجهیز و در سال ۱۳۷۵ افتتاح شد. در اول تیرماه ۱۳۸۵ با هدف اصلاح و تکمیل تأسیسات، گسترش برخی فضاها و بازنگری در چگونگی نمایش آثار، این موزه برای بازسازی تعطیل شد و بار دیگر در سال ۱۳۹۴ با تغییراتی در فضاهای داخلی و چیدمان بازگشایی شد. طبقه همکف این بنا به سالن اجتماعات و سالن نمایشگاه‌های موقت اختصاص دارد. آثار موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران در دو طبقه اول و دوم، بر اساس زمان‌بندی تاریخی چیدمان شده است، بازدید از طبقه دوم شروع می‌شود و در طبقه اول به پایان می‌رسد. موزه کنونی شامل ۶ تالار در دو طبقه است: طبقه دوم شامل تالارهای صدر اسلام، سلجوقی و ایلخانی و طبقه اول تالارهای قرآن، تیموری، صفویه، افشار، زند و قاجار می‌باشد. عمده اشیاء موجود در این موزه برگزیده‌ای از آثار حاصل از کاوش‌های علمی یا مجموعه‌های معتبری چون آستان شیخ‌صفی‌الدین اردبیلی است.

ساعات بازدید:‌
بهار و تابستان همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹
پاییز و زمستان همه روزه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷

روش دسترسی به موزه با مترو

جهت دسترسی به موزه ملی ایران از ایستگاه های متروی میدان حسن آباد و میدان امام خمینی استفاده نمائید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *